GAVRAN JURE: Vaso je plagirao diplomski rad Stoleta iz Požarevca!

 

Prema informacijama koje smo dobili od vidovitog gavrana Jure,
Milijan Brkić je nedvojbeno plagirao “svoj” diplomski rad pod naslovom “Organizacijske razine MUP-a Republike Hrvatske”. Ništa u svemu ne bi bilo sporno da autor originalnog rada “Organizacijske razine MUP-a Republike Srbije”, nije operativac susjedne države.

Jure nam je morzeovom abecedom koju izvodi kljunom pojasnio da je riječ o Stojanu Pavloviću poznatijem kao Stole iz Požarevca (Braničevski okrug).
Stojan je u svome radu objasnio strukturu MUP-a Srbije, koja se uvelike razlikuje od strukture MUP-a Hrvatske. Naime, u Hrvatskoj strukturu MUP-a sačinjavaju kadrovi HDZ-a i SDP-a, dok su u Srbiji to uglavnom kadrovi SNS-a i SPS-a. Milijan Brkić poznatiji kao Vaso iz Ljubuškog (Zapadnohercegovački kanton), je bez nekog velikog čitanja i promišljanja prepisao većinu diplomskog rada, uključujući i strukturne podatke MUP-a Srbije koji ne vrijede za Hrvatsku. Bilo je samo pitanje vremena kada će netko primjetiti da u Hrvatskoj SNS i SPS nisu dvije najjače stranke, koje imaju priliku uhljebiti svoje članove u MUP Republike Hrvatske. No, to nije bila Vasina najveća greška prilikom plagiranja.

Upravni sud u Zagrebu je utvrdio da je Vaso prepisao 70 posto diplomskog rada, od svoga kolege iz Požarevca.
Istražili smo: Zbog čega je prepisao 70 posto, a ne svih 100 posto rada?
Naime, kako smo doznali od samog Stojana, ostalih 30 posto je bilo napisano na ćirilici, što je Vasi otežalo prepisivanje.  Obzirom da on kao kršteni HDZ-ovac ne razumije ćirilicu, odlučio je tih 30 posto olako odbaciti.
Tu je Vaso napravio svoju najveću grešku, a evo i zašto. Popričali smo nizom stručnjaka za plagiranje diplomskih radova i svi su se složili oko jedne stvari. Kako su nam rekli; kada se prepisuje diplomski rad koji kombinira dva pisma, uvijek treba prepisati i prevesti dio rada koji je isključivo na ćirilici. Prepisivanjem rada koji je izvorno na latinici dovodite sebe u opasnost da lako budete otkriveni.

Na kraju svega, možemo preporučiti Milijanu Brkiću da sada posluša savjete stručnjaka za plagiranje i što prije krene sa prepisivanjem novog diplomskog rada.

GARVRAN bIjeli