OBRADE TRADICIONALNIH PJESAMA ZA NASTAVU NA DALJINU IZ UDRUGE COMBO

U glazbenom studiju volonterske udruge Combo snimljena je obrada etno pjesme “Međimurje malo” iz udžbenika Svijet glazbe za 5. razred, poznate iz opere “Dorica pleše” Krste Odaka. Riječ je o uratku članova grupe Castro Orchestra i Discopath koji djeluju pod okriljem udruge, a ideja je potekla od prof. glazbe Ane Ivane Juranović koja pjesmu pjeva i koristila ju je u nastavi na daljinu.https://www.youtube.com/watch?v=rMpuCeH4cKQ

“Iako se pjesma nalazila u knjizi s oznakom Međimurja što bi je svrstalo u tradicijsku pjesmu, na Facebook grupi Glazbena kultura odmah se razvila polemika oko toga je li pjesma stvarno iz tog kraja, jer su dvojica profesora od tamo tvrdila da nikad nisu čuli za nju.

Na kraju sam nakon dana pretraživanja pronašla melodiju Međimurje malo kao dio spomenute opere. Dakle, trudim se približiti djeci gradivo koje je određeno po školskom programu, a zatim ga učiniti što zanimljivijim i suvremenijim sa svojim ukućanima koji su, koliko im radne i školske obaveze dopuste, strastveni kompozitori, producenti i kreativci – kazala je Ana Ivana Juranović.

Druga verzije za učenike: https://www.youtube.com/watch?v=Jxbdar3w_ZQ