KIFEKI IRZANA u Tinelu 2019 osvojio splitski Pazar

Projekt Tinel multimedijalne udruge Combo realiziran je uz potporu Grada Splita tijekom 2019. godine. Cilj je bio da se zanimljive i kvalitetne glazbenike i performere kvalitetno snimi te ostaviti trajan zapis o njihovom djelovanju budući nemaju pristup komercijalnim medijima.

Pomno skrivana tajna kaštelanskog muzičkog podzemlja Kifeki Irzana (ponekad i Arzana), s potencijalom da osvoji svijet i bliže planete, nastupio je na splitskom Pazaru u projektu Tinel (nastupima pred slučajnom publikom) udruge Combo.

Kifeki Irzana TINEL 20191207_000041

Izveo je pjesme Sunshine i Julie u nekoliko verzija, ovisno je li nastupao pred trgovcima kupusnjačama, grahoricama, u pršutoreznici ili, pak, pred prekupcima robe iz trgovačkih centara. ima u pripremi najmanje sedam albuma razlicitih muzickih pravaca. Iako mu je pukla zica na gitaru tijekom nastupa, nije se predao vec je do kraja odsvirao svoj set pred trgovcima povrcem i slucajnim prolaznicima.

Kifeki Irzana TINEL 20191207_000010

Uzori su mu Marcel Proust, bjeloruska spisateljica i novinarka Svetlana Aleksijevič, skladatelj Georg Friedrich Haas, a posebice japanski klizač Yuzuru Hanyu kojeg smatra najvećim umjetnikom današniice. Kifeki kad nije za klavirom ili gitarom, drži reket i igra badminton.

Projekt Tinel naše multimedijalne udruge Combo realiziran je uz potporu Grada Splita tijekom 2019. godine. Cilj je bio da se zanimljive i kvalitetne glazbenike i performere kvalitetno snimi te ostaviti trajan zapis o njihovom djelovanju budući nemaju pristup komercijalnim medijima. Kako bi stvar bila zanimljivija, izvođači su dovođeni pred slučajnu publiku, na lokacije koje nisu baš primjerene za koncerte i performanse, kao što je Kifeki izabran da splitski Pazar pretvori u pozornicu za svoje brojne neobjavljene pjesme. Oba videa je nakon snimanja i montaže edititrao naš 10-godišnji Mark Maret, kako bi pokazali što djeca uče na našim radionicama.

 

Kifeki Irzana TINEL 20191207_000028