Kako su DADAnti turizam utjerali u kulturu u Combovom Tinelu

U serijalu naših malih nastupa pred slučajnom publikom DADAnti su se "trljali se o gradsku jezgru" u performansu koji daje rješenje za prekomjerni turizam....

Trljanje gostiju pri posjeti starim gradskim jezgrama” naslov je performansa splitske udruge DADAnti koja je gostovala u projektu Tinel. Pastir/turistički vodič Franko Bušić natjeravao je štapom svoju trojku “turista”; Hrvoja Bubića, Željka Barišića i autora ovog prikaza Marija Krajinovića “u kulturu” Marmonove ulice i Rive.

Dodajmo, DADAanti osnovani su 2011. godine, dio su Saveza udruga Klubtura od 2016., a pored središnjice u Splitu imaju ogranke u formiranju u Rijeci, Zagrebu i Puli. U daljnjem periodu predviđa se i utemeljenje ogranka u Vinkovcima. Zahvaljujući brojnom članstvu te stručno osposobljenim voditeljima od osnutka uspjeli su organizirati preko 300 različitih umjetničkih događaja (večeri performansa i poezije, izložbe stripova i vizualne poezije, promocije romana, slikarske izložbe, koncerti rock i klasične glazbe…). Nastupili su projektu Tinel 2019. godine ostvarenom uz potporu iz Programa javnih potreba u kulturi Grada Splita, koji ima za cilj zanimljive i kvalitetne glazbenike i performere kvalitetno snimiti te ostaviti trajan zapis o njihovom djelovanju.