DADAnti u Tinelu 2019: Kaotična “Himna” splitskih performera dočekala premijera na Peškariji

Tijekom performansa pred splitskom Peškarijom gdje je odnedavno zabranjena prodaja ribe, naletio je i premijer Andrej Plenković sa suradnicima, tako da je i državni vrh slučajno upao u projekt Tinel udruge Combo.

DADAnti“  – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti iz Splita –  izvela je u višeglasju obradu “UrsonateKurta Schwitterssa, te tako jednu od najpoznatijih dadaističkih pjesama na nepostojećem jeziku pretvorili u performans Himna u Marmontovoj ulici u Splitu pred slučajnim prolaznicima. Tijekom performansa pred splitskom Peškarijom gdje je odnedavno zabranjena prodaja ribe, naletio je i premijer Andrej Plenković sa suradnicima, tako da je i državni vrh slučajno upao u projekt. Bila je to prilika da DADAnti u starim gradskim jezgrama zabave, a i zbune slučajne posjetitelje i prolaznike, nenamjensku publiku te da se dokumentira kako u Splitu postoji živa ulična umjetnost van službenih pozornica

Njihov nastup dio je serijala Tinel splitske multimedijalne udruge Combo kojim se kvalitetne izvođače dovodilo pred slučajnu publiku i dokumentiralo kako bi ostao trajan zapis o njihovom djelovanju. Projekt Tinel sufinanciran je u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Grada Splita 2019. godine, a imao je za cilj potaknuti pažnja publike, kao i osigurati produkciju audio-vizualnih materijala splitskih izvođača koji nisu dovoljno predstavljeni u medijima.