TINEL – SPLIT SESSION CLUB 2019

NOVI PROJEKT UDRUGE COMBO REALIZIRA SE U SKLOPU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA SPLITA ZA 2019. GODINU

TINEL – SPLIT SESSION CLUB naziv je projekta koji udruga Combo provodi u studenom i prosincu 2019. godine, uz sudjelovanje glazbenika, performera i bratskih udruga koji djeluju na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Udruga kroz ovaj projekt koristi novi pristup ili čak novu percepciju umjetničkog, glazbeno-scenskog djela, koje se istovremeno emitira na web-radiju udruge i raznim video servisima na internetu, kao live-strem format ili format pohranjenih sadržaja. Izvođači nastupaju na nesvakidašnjim lokacijama, kao što su Marjanska šuma, splitski Pazar i peškarija, turistička okupljališta unutar splitske stare jezgre, a publika ih ocjenjuje na licu mjesta.

Publika daje izjave, komentare i kritike o izvođačima.

Kroz provedbu projekta cilj nam je potaknuti publiku na aktivno sudjelovanje u produkciji, kao i na izravno vrednovanje i ocjenjivanje događaja i nastupa. Metode provedbe projekta i koncepcija izvedbi doprinijet će interakciji publike i izvođača, na nov i do sada na ovim prostorima ne korišten način. Razvoj publike i uključivanje šire zajednice u ovaj projekt potpomoći će i internetski radio u zajednici COMBO, koji će služiti kao alat, medij i stalni pratilac svih događanja na projektu i oko njega. Cilj ovih metoda razvoja publike je da se pojedinci i dijelovi zajednice interaktivno uključe u doživljavanje i sudjelovanje u novim formama prezentacije umjetnosti koje je udruga osmislila.

discopath EKS

Osim na javnim mjestima i čudnim lokacijama, nastupi se održavaju i u pravom TINELU, odnosno prostoru udruge Combo, gdje publika u opuštenoj „kućnoj“ atmosferi i bliskom kontaktu s izvođačima može u potpunosti doživjeti izvedbu i kvalitetu sadržaja.

Na ovaj će način sastavi, izvođači, umjetničke skupine, solo izvođači i performeri dobiti kvalitetne audio i video snimke svog stvaralaštva koje će biti dostupne široj publici na raznim web servisima. Tako će udruga Combo kroz provedbu projekta širi krug ljudi upoznati sa radom nezavisnih umjetnika, te, kako se nadamo potaknuti i druge,a posebice mlade, da se upuste u umjetničke vode.

Cilj projekta je svakako i afirmacija prostora udruge  kao središnjeg  mjesta za pokretanje novih projekata i zbližavanja mladih umjetnika, posebice glazbenog i video stvaralaštva. Afirmiranje mladih demo bendova i izvođača. Na ovaj način im se otvara prostor prezentacije autorskih materijala, te kontakt sa profesionalnim glazbenicima i besplatno korištenje profesionalnog glazbenog studija udruge.

Nastupi će se  dokumentirati u formi tv priloga, te će se nakon objedinjavanja i montaže materijala objavljivati na

društvenim internetskim mrežama, web-stranicama udruge, YouTubeu i drugim video-servisima, a reportažno u komercijalnim medijima.