SPLITSKI DISCOPATH SNIMIO PJESMU O VREMEŠNOJ PREPRODAVAČICI OPIJATA

LINK:

Nakon poduže  neaktivnosti, splitski sastav Discopath objavio je singl snimljen u udruzi Combo kojim upozorava na rastući problem kriminaliteta kod osoba treće dobi uzrokovan slabim primanjima. Pjesmom “Dila baba” obrađuje se pojava preprodaje i proizvodnje opijata uoči Ultre i sličnih festivalskih događanja kojoj očajne umirovljenice pribjegavaju nadajući se brzoj zaradi. Discopathu je u realizaciji pjesme pomogao njihov suradnik i pjevač u usponu Jelen Rozgu, koji se inače predstavlja kao nepriznati brat poznate splitske pjevačice. U “Dila baba” ispjevao je prateće vokale i odsvirao sintisajzerske dionice, a u pjesmi korišteni su i autentični snimci ispovijesti jedne umirovljenice.

  • Ovom se kompozicijom Discopath stilski udaljio od svog uobičajenog disco zvuka, koristili smo punk i raggae elemente, a glavni vokal povjerili pjevačkom debitantu M.P. Šarcu izuzetnih glasovnih mogućnosti koje je brusio po zborovima i nastupajući na djevojačkim zabavama. U pjesmi je obrađen problem stvarne stanovnice Splita s malim primanjima koja izdržava sina u srednjim četrdesetim godinama, te na crno preprodaje medikamente, a posebice joj se “posao” zahuktao, slučajno ili ne, nekoliko dana prije održavanja Ultra festivala. Inače, “Dila baba” najavni je singl za mini album “Babazzila” na kojem će, između ostalih kompozicija, Discopath objaviti i obradu klasika američke grupe Kiss “I was made for lovin you“, koja u u našem prepjevu nosi naziv “Ja sam rođen da babe glođem”. Radi se o svojevrsnoj odi jednom ovdašnjem žigolu za iskusniju klijentelu – poručili su iz agencije Kundid i sinovi koji su zaduženi za P.R. Discopatha

Omot za singl “Dila baba” potpisuje Discopathov stalni suradnik Igor Mihovilović, a može se poslušati na You Tubeu ili preko facebook stranica benda. Inače, Discopath je prije nekoliko godina opjevao muževnost don Anđelka Kaćunka s kojim su nakon toga se i sprijateljili, a napravili su i “Paradu“, lepršav prepjev pjesme Lovrinac splitskih Dječaka.