Venerio – enigma trajnog sjaja ili falschspieler?!

Fenomen Venerija Scrivochellija, Combovog kolumniste za putenost, zadivio je mnoge bihevioriste, a njegovi organski uzorci godinama pune laboratorije diljem slobodnog svijeta ne bi li se otkrila tajna sačuvane mu zrelosti.


Naime, kao što Petar Pan ili mali Oskar iz «Limenog Bubnja» nisu željeli odrasti, tako i Venerio odlučio je ostati u svojoj pedesetoj godini života kako bi uživao u punoj zrelosti plodova s krošnje njegova polustoljetna života.
 Stoga, već desetljećima krajem siječnja iznova slavi 50. rođendan.
No, tko je zapravo Venerio? Tko je taj nesebični čovjek koji je godinama  svoje polustoljetno iskustvo bez srama podastirao slušatelju emisije Combo na splitskom Radiju KL? Kako ga nije do kraja sažvakao zub vremena? Je li on mitološko biće ili je posve stvarnostan?

Jedni ga pak znaju kao tajnog prerađivača intimnih frizura utjecajnijih Hrvata. Drugi su ga upoznali kao prvog deklariranog komiškog BIOseksualca. O njemu su snimani i filmovi, a da nikad izravno nije spomenut imenom i prezimenom. Sjetimo se samo Kozare. Znalci tvrde da je Venerio bio ono dijete koje majka skriva u humku ispod zemlje. U «Četveroredu» Jakova Sedlara je bio onaj treći u trećem redu. U «Gospi» ga je otjelotvorio Charlie Sheen, no, scene su naknadno isječene. U «Bitci na Neretvi» neki se zaklinju da je po Veneriju sazdan lik partizanskog minera kojeg je odglumio Yul Brynner. Venerio je na filmskom platnu zasjao i kao djevojčica Mojca u remek djelu slovenske kinematografije «Srečno, Kekec» (1963).

s ljubavlju Sob MuSharaf
Copy of Venerio - fotka tza haubu