Kurikulum Plemenitog Ivana

Kako pravilno odgojiti i ugoditi đaka, ponajbolje znade Plemeniti Ivan, Combov kolumnist i teološki stručnjak, koji je i u mladosti zbog svoje neukosti bio osnubljen i emotivno povrijeđen od odrasla muškarca. Rasjep i razdor između vjerskih i političkih struktura oko zdravstvenog odgoja, pl. Ivan je odlučio premostiti svojim kurikulumom utemeljenom na neposrednom iskustvu.

Sljedbenici i međugorske vidjelice Plemenitog Ivana (ex Zlostavljani Ivan) poznaju kao naočitog i njegovanog muškarca koji je preživio i pobijedio Stockholmski sindrom (sindrom emocionalne veze i identifikacije s uzurpatorom). U krhkoj dobi, tog danas atletski građenog 32-godišnjaka, osnubio je odrasli muškarac, kojeg je Ivan napose u zabludi i mladalačkoj zbunjenosti zavolio kao zakonitog partnera, predao mu se u nevinosti i potpuno.


!
No, povijest pamti da je pl. Ivan i sam doprinio tome, a iz svog grijeha smogao je snage propeti se i nadići problem. Naime, zahvaljujući dječačkom izgledu u ranim 20-im godinama Ivan, inače siroče koje je odrastalo u domaćinstvu s autoritarnom bakom, počesto se u krizi identiteta predstavljao kao 12-godišnjak, te je kao takav upisao se i zablistao u dječjem zboru koji je njegovao crkvene i tradicionalne napjeve. Ugodan oku, vitkog stasa, renesansnog pogleda i anđeoskog glasa brzo je uznapredovao do soliste zbora, a scenskim talentom zavrijedio da na priredbama zvončićima navješta dolazak blagdana i zaprege Djede Božićnjaka.
!!
No, da ne duljimo, zborovođa (podaci poznati uredništvu) sve je češće pozivao Ivana da mu u uredu titra svojim zvončićima. Planula je iskra, Ivan i zborovođa bi se skupa kupali, obnaženi uvježbavali buduće priredbe, a napose su počeli živjeti skupa i u grijehu. I trajalo je to godinu-dvije, dok zborovođa nije doznao da se Ivan brije dva puta dnevno,
posjeduje vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu punoljetne osobe. Zgrožen, izbacio ga je iz ureda i života, Ivana ostavio slomljenog i samog.
!!!
Nakon što je čitavu zimu prehranjivao se bobicama da preživi i lutao ulicama (jer je baka odselila u Bratiškovce s ljubavnikom), odlučio je potražiti pomoć kod dr. Šimuna Milutinovića. Psihijatar obučen na vojnim akademijama, ljubitelj sirove hrane i preobraćenik s marksizma na kršćanstvo, odlučio je pomoći Ivanu bez naknade. Sredinom 2000-ih izolirao ga je u sigurnim kućama i terapeutskim zajednicama (Zakamenje, Kljaci,…), bez struje, vode i televizora. Sanirao mu je psihu Biblijom u slikama i odmjerenim udarcima po glavi revolucinarnom
metodom koju je nazvao “izbijanje vapnencem”, tj, dalmatinskom stinom. Terapije su ubrzo pomogle Ivanu, vratio se u civilizaciju i završio teološki fakultet u rekordnom roku. Od tada svoje stavove izlaže u emisiji Combo, pomaže mladima koji suse pogubili u vrtlogu civilizacije, pa se okupljaju u dalmatinskim klapama, teretanama i narodnjačkim klubovima.

Sob MuSharaf
Combov histograf